A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Undefined property: stdClass::$ust_aciklama
Filename: post_detay/content.php
Line Number: 145
Backtrace:
File: /home/implantdismerkez/public_html/application/views/post_detay/content.php
Line: 145
Function: _error_handler
File: /home/implantdismerkez/public_html/application/views/post_detay/index.php
Line: 24
Function: view
File: /home/implantdismerkez/public_html/application/controllers/Posts.php
Line: 193
Function: view
File: /home/implantdismerkez/public_html/application/helpers/tools_helper.php
Line: 1579
Function: {closure}
File: /home/implantdismerkez/public_html/application/controllers/Posts.php
Line: 125
Function: file_cache
File: /home/implantdismerkez/public_html/index.php
Line: 289
Function: require_once
İmplant yanlış takılırsa ne olur?
Yanlış implant nasıl anlaşılır?, Yanlış uygulanan implant tedavileri sonucu birçok sorun ile karşılaşılabilir. Yaşanabilecek olaylara örnek olarak; kanama, ağrı, yumuşak olan dokularda yaralanmalar, komşu dişlerin zarara maruz kalması, kemiklerde zedelenmelere, sinüslerin zarar görmesine ve iltihabi durumlara yol açabilir.
Yanlış implant nasıl anlaşılır?
Yanlış implant nasıl anlaşılır?,
Yanlış uygulanan implant tedavileri sonucu birçok sorun ile karşılaşılabilir. Yaşanabilecek olaylara örnek olarak; kanama, ağrı, yumuşak olan dokularda yaralanmalar, komşu dişlerin zarara maruz kalması, kemiklerde zedelenmelere, sinüslerin zarar görmesine ve iltihabi durumlara yol açabilir.İmplant yapımı başarısız olduğu nasıl anlaşılır?
İmplant yapımı başarısız olduğu nasıl anlaşılır?,
Başarısız implantın en yaygın belirtilerinden biri implant dişin yerinden oynamasıdır. İmplant diş kaynamadığı durumlarda ve entegreli bir şekilde yerleştirilmediğinde implant hareket eder ve düşer. İmplant uygulamasından sonra bölgede enfeksiyon oluşursa implantın kemiğe kaynaması başarısızlık ile sonuçlanır.Vücut implantı kabul etmezse ne olur?
Vücut implantı kabul etmezse ne olur?,
Başarısız implant, vücut tarafından reddedilen veya yerleştirildiği bölgede tutunamayan dental implantdır. Bu durum implantın yerleştiği bölgede ağrı, şişme, kızarıklık, çürüklük veya implantın yerinden oynaması gibi belirtilere yol açabilir. Başarısız implant durumları diş hekiminize danışmanız gerekir.İmplantın başarısız olduğu nasıl anlaşılır?
İmplantın başarısız olduğu nasıl anlaşılır?,
Yüzey özellikleri konusunda yapılan araştırmalar, titanyumun doku dostu olduğunu göstermiştir. Bu nedenle, implant üretiminde uzun süredir titanyum kullanılmaktadır. İmplantın vücut tarafından reddedilmesi, yani doku reddi oluşması söz konusu değildir.Başarılı implant nasıl anlaşılır?
Başarılı implant nasıl anlaşılır?,
İmplant dişin hareketleri mikro boyutta olduğunda kişi fark etmeyebilir ve yapılan röntgen kontrolünde ortaya çıkar. Yapılan diş kişinin fark edebileceği kadar çok hareket ediyorsa ve hatta düşme durumu söz konusu olursa implantın tutmadığı anlaşılır.İmplant neden Zonklar?
İmplant neden Zonklar?,
İmplantın stabilitesi, bir implantın başarılı bir şekilde entegre olduğunu gösteren önemli bir faktördür. İnflamasyon ve Enfeksiyon Belirtilerinin Yokluğu: Başarılı bir implant, çevresinde iltihap veya enfeksiyon belirtileri göstermemelidir. Diş eti etrafındaki dokular sağlıklı ve inflamasyonsuz olmalıdır.Kaynamayan implant nasıl anlaşılır?
Kaynamayan implant nasıl anlaşılır?,
İmplant sonrası ağrının temel nedenleri arasında; implant yerleştirilirken, diş etleri ve çene kemiğinde deformasyon oluşmasıdır. Oluşan deformasyon sonucunda, tedavi tamamlansa bile birkaç gün implant bölgesinde hafif ağrılar olabilir.İmplant vidaları kemikle Kaynaşmazsa ne olur?
İmplant vidaları kemikle Kaynaşmazsa ne olur?,
İmplant kaynamadığı zaman bazı belirtiler gösterir. Diş eti şişer, çiğnemede zorluk yaşanır, şiddetli ağrı oluşur ve implant hareket eder. Bunlar İmplantın tutunmamasından kaynaklanır. Eğer sizler bu problemleri yaşamıyorsanız implantın kaynadığı anlaşılabilir.Tutmayan implant ağrı yapar mı?
Tutmayan implant ağrı yapar mı?,
İmplant ile kemik kaynaşmaz ise hekimiziniz yapılan implantları yerinden çıkaracaktır. Çıkarılmış olan bölgeye kemik iyileştikten sonra yeniden bir implant uygulaması yapılmalıdır. Bunun dışında klasik tip protezlerden birisi de tercih edilebilmektedir. En doğru seçimlerden bir tanesi olmaktadır.İmplant hangi durumlarda sökülür?
İmplant hangi durumlarda sökülür?,
Özellikle çenede şişlik, karıncalanma hissi ve tat kaybının alerjik reaksiyon, dolayısıyla tutmayan implant belirtileri arasında saymak mümkündür. Son olarak implant kaynamaması gibi durumların doktor hatalarına bağlı olarak da gerçekleşebileceğini hatırlatmak gerekir.İmplant yeri ağrıyor ne yapmalıyım?
İmplant yeri ağrıyor ne yapmalıyım?,
Ağrı kesici ilaçlar, sıcak ve soğuk kompresler ve egzersiz ve fiziksel aktivite kısıtlaması gibi yollarla ağrıyı azaltabilirsiniz. Eğer ağrı çok şiddetli veya sürekli bir şekilde devam ediyorsa, doktorunuzla konuşun ve müdahale gerektirebilecek durumları dışlamak için kontrol edilmelisiniz.İmplantın çabuk iyileşmesi için ne yapılmalı?
İmplantın çabuk iyileşmesi için ne yapılmalı?,
Tampon ameliyatın yapıldığı bölgeye hafifçe bastırılır. İmplant bölgesinin iyileşmesi için ilk 24 saat son derece önemlidir. Tükürmemeye, dişlerinizi fırçalamamaya ve ağzınızı çalkalamamaya da özen göstermeniz implant yerlerinin kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır.